Versenyfelhívás középiskolásoknak!

Milyen a legjobb barátnőm irodalma? Hát a szomszéd padban ülő földrajza? Persze, tudom, minden virtuális… És a matekje a srácnak, aki a katedra előtt ült? Földrajza, kémiája a többieknek? És mert a szomszéd kertje mindig szebben fotoszintetizál, hát hadd mutassam be inkább
Az én biológiám…
A 35. OTDK Biológia szekciója keretében biológiát szerető középiskolás diákok számára hirdetünk versenyt Az én biológiám címmel. Min. 1, max. 3 perces kisfilm keretében bemutathatjátok, mit jelent nektek a biológia. 🧬🧫🦠 Hogyan csavarodik bennetek a duplaspirál, miért érzékenyültök el a hipotalamusztól, miért hipnotizáló a pók nyolc szeme, s miért megkapó a papucsállatkák tánca egy mikroszkópon keresztül? 🎙📽📸Önvallomásos kisvideó, animáció, slam, bármi, ami belefér az időkeretbe. A lényeg, hogy rólatok szóljon és arról, hogy miért szeretitek a biológiát, hogyan fogott meg titeket. A kisfilmek letöltését lehetővé tevő linket a biotdk2021@ubbcluj.ro címre kérjük küldeni a versenyző teljes nevével és középiskolájának, valamint helységének nevével egyetemben. A legjobb tíz filmet közzétesszük a 35. OTDK Biológia szekciójának Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján, tehát a versenyen való részvétel automatikusan a közzétételhez való hozzájárulást jelenti.
A legjobb három film díjban részesül, éspedig:
🥇I. díj: 30.000 HUF
🥈II. díj: 20.000 HUF
🥉III. díj: 10.000 HUF
Beküldési határidő: április 2️⃣8️⃣.
A szervezők: a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség és a Sapientia Hungariae Alapítvány.
May be an image of text that says "Középiskolás diákok számára! Készíts kisfilmet Az én biológiám... címmel Hossz: 1-3 perc HatáridÅ‘: április 28. Dijak: I.hely: 30000 Ft hely: 20000 Ft UNIVERSITATEABABES-BOLYA A BAV hely: 10000 Ft KMDSZ Sapientia Hungaria Alapítvány OTDK Szekció"