Gyakran ismételt kérdések

Mit tehetek, ha a a pályamunka-feltöltési határidő korábban jár le, mint a nevezési határidő? Lehetséges a pályamunka-feltöltési határidő meghosszabbítása?

Igen. Ez esetben egy kérést kell benyújtani az OTDT titkárságának az otdt.titkarsag@nkfih.gov.hu e-mail címen. A kéréseket a hallgatóktól és az intézményi TDK felelősöktől egyaránt elfogadják.

Ha a pályamunka angol nyelven íródott a bemutatót és a kivonatot benyújthatom szintén angol nyelven?

Nem. Magyar anyanyelvű hallgatók esetén magyar nyelven kérjük beküldeni a bemutatót és a kivonatot függetlenül a benyújtott pályamunka nyelvétől.

Kizárólag a ZOOM használható?

Igen, a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Biológia Szekciójához való csatlakozásra csak a ZOOM használható. Fontos, hogy a teljes neved használd a csatlakozáskor, hisz a moderátorok a regisztrációs lista alapján engednek be a szobákba.

Baj, ha nincs webkamerám?

Igen. Fontos, hogy látható legyél a megfelelő pillanatokban.

Baj, ha nincs mikrofonom?

Igen. A mikrofon szükséges.

Bárki beléphet a beszélgetésbe?

Aki rendelkezik a ZOOM linkkel, igen. Ezért arra kérünk, hogy a kapott tagozati linket ne küldd el senkinek. A technikai felügyelet majd végez egyféle szűrést, de minél többen lépnek be jogosulatlanul a szobába, annál nehezebb kiszűrni a találkozón való részvételre nem jogosultakat.

Hogy mutathatom be a dolgozatomat?

A present now gombra kattintva kiválasztod a teljes képernyő megosztását. A felugró ablakban kiválasztod a képernyőt és a share screen funkciót. Ettől a pillanattól kezdve a konferencia tagjai láthatják a teljes képernyőd.

Hangot is meg lehet osztani?

Igen, a share screen ablak beállításaiban a bal alsó sarokban, ha kipipálod a share computer sound opciót.

Mi a tennivaló, ha akadozik a hang vagy a kép?

Ellenőrizd le, hogy milyen hálózaton vagy. Lépj át egy stabilabb hálózatra.

Használhatok a ZOOM-ban saját hátteret?

Amennyiben a használt háttér nem sértő vagy zavaró, igen. Javasoljuk az egyszerű, nem túl részletgazdag háttér használatát. Megfelelő háttér szokott lenni pl. az egyetem/kutatóintézet épülete, egy laboratóriumi belső stb. A moderátorok is jelezhetik, ha a háttér nem megfelelő.

Mi a teendő, ha nem működik a ZOOM?

Amennyiben nem tudsz csatlakozni a szobához, vedd fel a kapcsolatot a technikai csapattal a +40 745 142 700-es telefonszámon. Globális probléma esetén a konferenciát a Google Meet platformra helyezzük át. A csatlakozási linket e-mailben küldjük majd el, és a ZOOMhoz hasonlóan, megvan a lehetőség a böngészőből való csatlakozásra. Mi itt is az applikációval való csatlakozást javasoljuk. Amennyiben böngészőből csatlakozol, nincs szükség regisztrációra, ebben az eseteben megkérünk, hogy a teljes neved használd a csatlakozáshoz. Erre vonatkozóan még küldünk tájékoztatót.

Zsűritagoknak: Mikor csatlakozzak?

Kérjük, legalább 15 perccel a találkozó kezdete előtt csatlakozzon, hogy a Zoom megfelelő működését ellenőrizhesse, illetve hogy idő maradjon bármilyen technikai probléma elhárítására.