Előszoba 8. – Tudományos előadássorozat: dr. Csősz Éva

ELŐSZOBA: egy konferencia előtere, ahol izgalmas beszélgetések zajlanak. Erdélyi és Erdélyből származó biológusok, ökológusok rövid előadásait hallhatjátok itt, az OTDK Facebook-oldalán. Kattanjatok rá! Minden kedden és pénteken délután, az OTDK-ig.
🔹️A sorozat nyolcadik meghívottja, dr. Csősz Éva Előretekintés vagy vissza a gyökerekhez? Hogyan segíthet a nem invazív biomarker-kutatás a személyre szabott orvoslásban? címmel tart előadást 2021. április 2-án (pénteken) 15 órától. Az eseményt élőben közvetítjük!🔹️

***

Az előadás során bemutatom a személyre szabott orvoslás lehetőségeit és a biomarkerek fontosságát a “P4” medicína során. Végigvesszük a biomarker felfedezés folyamatát, valamint példákat mutatok a könny és nyál mint biomarkerforrás alkalmazására szembetegségek, szájüregi laphámrák és Alzheimer-kór esetén. Ugyanakkor, a régi kínai orvosi iratok tükrében megvizsgáljuk, hogy a P4 orvoslás, amit a jövő orvoslásának tartanak, tényleges előremutatás vagy inkább visszatérés a gyökerekhez.